Vaikuta suoraan meppiin!

Kyllä! Meppeihin on myös mahdollista itse vaikuttaa suoraan. Mepit ovat valittu demokraattisesti vaaleilla, joten heitä todella kiinnostaa yhteydenpito äänestäjiin. Lisäksi meppienkin tietämys on rajallista, joten he kasvattavat tietomääräänsä esimerkiksi kansalaisilta ja järjestöiltä saamallaan informaatiolla. Hyvillä argumenteilla voi siis vaikuttaa!

Kirjoita kirje!

Erinomainen keino vaikuttaa meppiin on kirjoittaa kirje. Mikäli kirjeen kirjoittaminen ei tunnu luontevalta, lähetä sähköpostia. Viestissä voit ilmaista huolesi ja mielipiteesi jostakin tietystä asiasta. Mitä selkeämmin ja perustellummin pystyt tuomaan asian esille, sen parempi. Voit myös pyytää meppiä kertomaan mielipiteensä asiasta tai äänestämään tietyllä tavalla. Sinun ei tarvitse olla alan asiantuntija; saatat jopa tietää sinua kiinnostavasta aiheesta enemmän kuin meppi! Muista esitellä itsesi ja olla ystävällinen. Pidä kirje lyhyenä ja pyydä aina vastausta.

Tapaa meppi!

Kirjeen kirjoittamisen lisäksi hyviä keinoja vaikuttaa meppeihin ovat erilaiset tapaamiset ja tilaisuudet. Mepit osallistuvat useisiin yleisölle avoimiin tilaisuuksiin eri puolilla Suomea. Hyödynnä esimerkiksi järjestöjen tilaisuuksia tai kaupungin tapahtumia. Vaihtoehtoisesti voit itse kutsua mepin paikalle. Seuraa siis ilmoituksia tilaisuuksista!

Lue myös blogi siitä, millainen on meppien mielestä hyvä lobbari.